onsdag 7 augusti 2013

Marinerad fläskytterfilé med baconinlindade sparrisar samt majskolvar och potatis

Detta är inte någon svår rätt, men den är desto godare om man verkligen får till köttet perfekt! (kolla bilden)



Ni behöver:

1 st bra grill med lite kol och tändvätska i.

Marinad:
1 dl kalvfond
Kryddor efter smak

Ingredienser till ca 4 portioner:
750 g Fläskytterfilet (70 kr)
1 pkt Bacon (11 kr)
1 pkt Sparris (25 kr)
4 Majskolvar (Kan köpas lite hur man känner för, priset varierar)
Kokt potatis efter behov
1 pkt Bearnaise (Rekommenderar Lohmanders Original för 22 kr)


Gör så här!
1. Putsa filén genom att skära bort nästintill allt fett på köttet, MEN spara lite för det ger en extra saftighet i köttet.
2. Ta fram en påse, häll i marinaden och sedan filén.. eller tvärtom, det gör ni som ni vill! Ställ i kylen och låt köttet dra åt sig av marinaden.
3. TÄND GRILLEN OM NI INTE REDAN GJORT DET!
4. Lägg på köttet när kolen har fått en gråaktig karaktär. Medans köttet steks så kan du passa på att linda in sparrisen. Tänk på att skära bort den nedersta "träiga" delen av sparrisen annars bli' de' inte ba'!!
Sätt även potatisen på kokning.
5. Kolla köttet. Om ni inte vet det redan så kan man känna om köttet är klart utan att behöva använda en kniv. Knip ihop ringfinger med tummen men inte med styrka utan bara så de rör vid varandra. På så sätt spänns musklerna som sitter i tummen och detta är ett bra sätt för att få riktigt fint resultat på köttet!
6. När köttet är påväg att bli klart lägger ni på sparris, majskolvar och låter magin flöda.
7. BON APPETIT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar